Voor Gemeenten

Kwetsbare inwoners mee laten doen in de samenleving en zorgen dat de samenleving daar plezier aan beleeft. Dat is onze missie. We doen dat door hun netwerk en talenten te versterken en door slim nieuwe samenwerkingsverbanden in wijken te organiseren. Zo werken we samen met scholen en bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Dat levert werk op voor mensen met een beperking én het biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om de bijzondere producten te vermarkten die zij maken bij de dagbesteding. Omgekeerd inspireert deze samenwerking bedrijven.

Specialist in mensen met een beperking

Meedoen in de samenleving is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Ze hebben de juiste ondersteuning en een stimulerende omgeving nodig. De aard en mate van hun beperking bepaalt wat ze precies nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren.
Juist daarin zijn de professionals van IDB Maatwerk gespecialiseerd. We hebben veel kennis en kunde in huis over verstandelijke, lichamelijke en gedragsmatige beperkingen. Vanuit die expertise begeleiden we mensen met een beperking individueel en in groepen, zodat zij zich optimaal kunnen ontplooien. We delen die kennis graag met hun netwerk, leerkrachten, werkgevers, vrijwilligers, sportverenigingen en gemeenten. Want hoe beter de samenleving op hen inspeelt, hoe gelukkiger zij worden.

Breed aanbod

We bieden een scala aan diensten om mensen met een beperking en hun omgeving te ondersteunen. Van eigenkrachtconferentie tot begeleid werken in groepen en van woontraining tot persoonlijke verzorging. We staan bekend om ons brede aanbod van beschut werken en dagbesteding: van kringloopwinkel tot tuincentrum en van horeca- tot productiewerk. Zo kunnen mensen met een beperking zich ontplooien in een vak dat hen ligt. Kijk voor meer informatie in de folder ‘Maatwerk verbindt de samenleving’

Altijd

Trainingen

We hebben trainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid staan centraal.

Lees verder >

Zinvol aan de slag

Zinvol aan de slag bij onze dagbesteding? Bekijk ons aanbod in uw gemeente.

Lees verder >